Ce băuturi alcoolice pot fi consumate cu o dietă?

O persoană care este forțată să urmeze o dietă dintr-un motiv sau altul ar trebui să se gândească la posibilitatea combinării acesteia cu o dietă înainte de a bea alcool. Alcoolul puternic cu dietă poate dăuna organismului și vă poate împiedica să pierdeți kilogramele în plus, deoarece multe băuturi alcoolice cu un conținut ridicat de etanol sunt bogate în calorii. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să beți alcool în timp ce urmați o dietă. Unele băuturi pot fi combinate cu măsură cu dieta ta.

Proprietățile băuturilor alcoolice

consumul de vin în timpul unei diete este posibil

Destul de des, atunci când pierdem în greutate, numărăm doar numărul de calorii din alimente la masă, dar nu luăm în considerare băuturile obișnuite și alcoolice. Unii merg la cealaltă extremă, crezând că alcoolul poate pune doar dieta, nepermițându-vă să controlați cantitatea de alimente și, prin urmare, nu beți deloc.

Cu toate acestea, nu toți știm că în timpul unei diete, unele băuturi alcoolice (conținut scăzut de calorii), dimpotrivă, sunt utile, deoarece ajută la îmbunătățirea digestiei, accelerează procesele metabolice, care vor crea condiții favorabile pentru slăbit. În acest caz, trebuie să știți exact ce fel de alcool poate fi consumat în timpul dietei, precum și dacă este posibil să beți alcool puternic în dietă.

Pentru a înțelege ce fel de alcool puteți bea în timpul unei diete, trebuie să studiați caracteristicile efectului său asupra corpului. Deci, este demn de remarcat faptul că orice băutură care conține alcool conține etanol. Aceasta este o substanță destul de bogată în calorii, care este bine absorbită de corpul nostru. Există următoarea clasificare a alcoolului:

 • băuturi alcoolice nedistilate, cum ar fi vinul și berea;
 • băuturi rafinate, adică distilate, și anume vodcă, whisky, alcool.

Alcoolul va contribui la apariția excesului de greutate în astfel de cazuri:

 1. Dacă bei în timpul unei sărbători de sărbătoare, atunci va trebui inevitabil să mănânci și, din moment ce alcoolul îți crește pofta de mâncare, poți mânca mult mai mult decât prevede dieta ta.
 2. Băuturile alcoolice puternice sunt bogate în calorii. Adică, dacă beți vodcă, coniac, whisky și alte băuturi alcoolice tari, atunci puteți începe să vă recuperați, ceea ce în timpul dietei vă va anula toate eforturile.
 3. Băuturile alcoolice care conțin mult zahăr, drojdie sau alte componente nutriționale (smântână, lapte, ouă, diverse arome) nu trebuie consumate în timpul unei diete, deoarece contribuie la creșterea rapidă în greutate. Cel mai bine este să beți alcool cu un conținut minim de carbohidrați.
 4. Chiar dacă nu țineți cont de cât de puternic consumăm alcool, merită să ne amintim că alcoolul etilic încetinește procesele de prelucrare a grăsimilor. Ca urmare, este posibil să nu vă îngrași, dar nu veți putea slăbi cu o astfel de dietă.
 5. Mai mult, luând în mod regulat chiar și băuturi cu conținut scăzut de alcool, contribuiți la perturbarea proceselor metabolice din organism. Acest lucru duce la dezvoltarea alcoolismului și creșterea în greutate.

Băuturi alcoolice permise în timpul dietei

vin alb și roșu în timp ce slăbește

Acum să ne dăm seama ce puteți bea cu o dietă? Dacă evaluăm toate băuturile alcoolice din punct de vedere al conținutului de calorii, atunci cea mai bogată în calorii va fi, deoarece conține mult zahăr și alți aditivi nutriționali care îi conferă un anumit gust. De aceea este mai bine să refuzați utilizarea acestuia în timpul unei diete.

La dietă, este permis să beți băuturi care se fac pe bază de suc de struguri. Nu sunt doar sărace în calorii, ci și foarte utile, deoarece conțin multe substanțe utile, oligoelemente și acizi. Prin urmare, puteți fi siguri dacă puteți bea vin în timpul dietei. Este cu siguranță posibil și chiar necesar, deoarece vinul conține substanțe care contribuie la pierderea în greutate, și anume:

 • Acidul tartric crește aciditatea sucului gastric, ceea ce îmbunătățește semnificativ procesele de digestie. Cu toate acestea, persoanele cu aciditate ridicată trebuie să fie atenți, deoarece vinul poate dăuna tractului digestiv.
 • Când vinul este consumat cu moderație, substanțele benefice ale băuturii îmbunătățesc procesele metabolice din organism, ceea ce este, de asemenea, foarte benefic pentru persoanele care urmează o dietă.
 • Consumul unui pic de vin o dată pe zi va ajuta la îmbunătățirea absorbției fierului, ceea ce va avea un efect benefic asupra compoziției sanguine și a bunăstării dumneavoastră.
 • Vinul roșu conține o substanță specială care reduce cantitatea de insulină din organism. Acest lucru va avea, de asemenea, un efect pozitiv asupra pierderii în greutate, deoarece sa demonstrat că excesul de insulină contribuie la creșterea în greutate.

Cu toate acestea, la o dietă, este important și ce fel de vin beți, deoarece diferite băuturi din struguri au o compoziție și o concentrație diferite.

Vin

Este posibil vinul roșu atunci când slăbești

Atunci când decideți ce să beți în timpul unei diete, ar trebui preferat vinul. Este important să se țină cont de conținutul de calorii al băuturii din vin. De exemplu, dacă decideți să beți șampanie, atunci ar trebui să cunoașteți conținutul de zahăr al acestei băuturi:

 • conținutul de calorii al șampaniei semi-uscate este de aproximativ 80 kcal, la 100 g de astfel de alcool există până la 9 g zahăr;
 • vin spumant uscat, cu o concentrație ușor mai mică de zahăr și conținut caloric de până la 70 kcal;
 • în șampanie semidulce până la 89 kcal și 1, 2% zahăr;
 • într-o băutură gazoasă dulce, există 92 kcal și 1, 5% carbohidrați pentru fiecare 100 g;
 • în brut există 57 kcal și 0, 3 la sută carbohidrați.

După cum puteți vedea, brut poate fi o alegere ideală pentru o băutură alcoolică în timpul unei diete, deoarece este cea mai scăzută în calorii. Vinurile naturale vor fi o alternativă bună la brut, dar ar trebui să se țină cont și de conținutul lor caloric:

 • vinurile de desert sunt cele mai bogate în calorii, conțin aproximativ 178 kcal la 100 g de băutură;
 • la vinurile tari, conținutul de calorii atinge 165 kcal;
 • soiuri dulci de vin roșu - până la 100 kcal;
 • vinuri roșii semi-dulci - aproximativ 90 kcal;
 • băuturi de vin semi-uscate - nu mai mult de 80 kcal;
 • vin alb sec - aproximativ 70 kcal.

Din această listă, cea mai bună opțiune pentru nutriția dietetică va fi ultima opțiune, ca cea mai slabă în calorii, dar vă puteți permite și un pahar de vin roșu uscat sau semisecat. S-a dovedit că persoanele care au consumat în mod regulat o cantitate mică de vin roșu și-au păstrat pielea tânără, sănătatea inimii, a vaselor de sânge și a articulațiilor mai mult timp. Și totul datorită polifenolilor din vinul roșu.

Sfat:dacă vrei să bei vin tare sau dulce, diluează-l cu puțină apă potabilă. Acest lucru va reduce conținutul de calorii al produsului și concentrația de zahăr.

Bere

Este posibilă berea în timpul unei diete

Dacă sunteți foarte pasionați de bere, atunci la dietă este permis să beți soiuri ușoare ale acestei băuturi cu conținut scăzut de alcool, deoarece au mai puține calorii datorită puterii reduse. Cu toate acestea, nu este nevoie să beți bere cu gustări sărate, deoarece acest lucru vă va face să doriți să beți și mai mult, ceea ce vă va obliga să beți mai multă bere decât ar trebui.

Merită să ne amintim că, atunci când bei bere, există o urinare crescută, care contribuie la levigarea potasiului, magneziului și a altor substanțe utile din organism. Există, de asemenea, o mulțime de estrogeni naturali în bere, care favorizează depozitarea grăsimilor. Dacă alegeți beri ușoare, acordați atenție conținutului lor caloric:

 • cele mai multe calorii (46 kcal) din bere cu o tărie de 4%;
 • într-o băutură cu o concentrație de cel mult 2, 8%, doar 35 kcal;
 • într-o băutură alcoolică spumoasă cu o tărie de 1, 8%, doar 30 de kilocalorii.

Recomandare!Dacă aveți de gând să beți shake-ul în timpul dietei, utilizați Diet Coke în loc de o băutură obișnuită cu zahăr pentru a o prepara.

Alcool interzis în dietă

Vodca, coniacul și alte băuturi alcoolice tari sunt considerate cele mai bogate în calorii, prin urmare, este mai bine să refuzați utilizarea acestora în timpul dietei. Deci, pentru fiecare 100 de grame de vodcă, există 260 kcal. Merită, de asemenea, să renunțați la alte băuturi alcoolice preparate pe bază de vodcă. Numărul de calorii din ele este distribuit după cum urmează:

 • tequila are aproximativ 275 kcal;
 • vodca de anason conține 300 kcal;
 • sake - 260 kcal;
 • rom, gin, tonic - până la 220 kcal;
 • whisky - 280 kcal;
 • lichioruri dulci - până la 280 kcal.

Dacă vrei să bei cât mai puțin, atunci încearcă să nu bei pe stomacul gol. Dacă comandați o licoare sau un cocktail, atunci renunțați complet la desertul dulce. În general, beau puțină lichior și nu mănâncă nimic, deoarece este foarte bogat în calorii.