Cum să beți alcool fără a afecta sănătatea: sfaturi utile

Oamenii sănătoși și de succes care înțeleg mărcile de vin și alte băuturi alcoolice nu vor să-și refuze plăcerea de a bea un pahar cu alcool bun. Cu toate acestea, astăzi majoritatea oamenilor își pun în mod constant întrebarea: cum și ce fel de alcool să bea pentru a nu le afecta sănătatea? Răspunsul este în acest articol!

Secretul este de fapt simplu. Pentru a nu provoca mari daune corpului dumneavoastră, trebuie să respectați cultura consumului de alcool. Și pentru aceasta trebuie doar să respectați o serie de reguli simple.

Nu beți pe stomacul gol

Dacă vrei să cazi într-un bar dimineața fără să iei micul dejun, atunci nici băutura ta preferată nu îți va aduce nicio plăcere. Faptul este că alcoolul, care cade în stomacul gol, este absorbit imediat în sânge. Și te vei îmbăta mult mai repede și mai puternic. Ca urmare - o pierdere a controlului asupra acțiunilor lor și o mahmureală severă dimineața. În plus, alcoolul conținut de alcool, intrând în stomac, irită fibrele intestinale, care sunt responsabile de absorbția nutrienților. Și acest lucru poate provoca o tulburare a tractului gastro-intestinal, care va urma ceva timp după băut.

Cea mai bună opțiune înainte de a bea orice băutură alcoolică este un prânz sau o cină bogată în calorii, care conține grăsimi și proteine. Poate fi pește cu legume sau o omletă cu ceva garnitură. De asemenea, în timp ce beți, nu uitați să luați o gustare bună cu mâncare consistentă: carne, salată de fructe de mare sau sandviș cu pâine integrală. Și nu veți avea probleme.

Dar, din nou, vă reamintim: să știți când să vă opriți!

Bea încet

Merită să beți nu doar încet, ci și să alternați băuturi cu apă curată obișnuită. Alcoolul este diuretic. Deshidratează rapid corpul. De aceea a doua zi dimineață apar senzații neplăcute și uscăciunea gurii. Iar apa, intrând în corp împreună cu alcoolul, face posibilă scăparea de astfel de senzații. De asemenea, trebuie să vă asigurați că aveți apă minerală dimineața. Cu toate acestea, apa potabilă nu vă va putea proteja ficatul și nu va scăpa de intoxicație. Va ușura doar mahmureala. Prin urmare, problema cantității de alcool băut rămâne întotdeauna relevantă, chiar dacă se folosește această metodă de precauție.

apa potabilă împreună cu alcoolul

Interesați-vă în literatura cu privire la efectele alcoolismului

În timpul nostru, problema alcoolismului este foarte acută. Și în acest sens, se publică o cantitate suficientă de literatură populară, în care consecințele consumului excesiv de băuturi alcoolice tari sunt enunțate într-o formă accesibilă. Există, de asemenea, o mulțime de informații despre volumul de muncă al creierului, inimii și ficatului uman. Citind astfel vă poate determina să vă reconsiderați unele dintre părerile dvs. despre băut. Cu toate acestea, nimeni nu vrea să vă intimideze sau să vă interzică să beți. Ești propriul tău stăpân. Trebuie doar să abordați în mod sensibil această problemă importantă.

Respectați anumite reguli

Dacă elaborați anumite reguli pentru consumul de alcool pentru dvs. și vă respectați cu strictețe, atunci acest lucru vă va ajuta să nu vă descompuneți în nicio situație. Fă un jurământ să nu bei niciodată singur. Se știe că alcoolicii înrăiți nu au nevoie de companie. Se pot îmbăta perfect singuri, fără prieteni și chiar fără motiv (deși găsirea unui motiv pentru ei nu este o problemă). Și, desigur, încercați să nu beți 2-3 zile la rând sau mai mult.

O exagerare prelungită nu vă va oferi plăcere, ci va lua doar forță și sănătate. În plus, îți va lovi cu adevărat buzunarul. Mulți experți nu solicită o restricție strictă a alcoolului dur. Ei recunosc că 100 de mililitri nu vor face mult rău corpului. Cu toate acestea, ei încă avertizează că trebuie să știți când să vă opriți. Și unde este această măsură, fiecare trebuie să determine singur.

Renunță la băuturile necunoscute

Consecințele după orice cocktail necunoscut pot fi destul de deplorabile și neașteptate. Și pentru a evita otrăvirile severe, încercați să evitați lichidele necunoscute. Desigur, acest lucru nu înseamnă că nu puteți încerca ceva nou. Pentru a aprecia pur și simplu gustul și puterea băuturii, nu trebuie să uitați de cantitatea de băut. Și dacă seara promite să fie lungă, atunci este mai bine să beți alcool bine-cunoscut și familiar.

cocktailurile alcoolice sunt dăunătoare sănătății

Nu se amestecă

La petrecere, opriți-vă la o băutură alcoolică. Șampania cu vodcă, romul cu vin, vodca și cola nu sunt ceea ce aveți nevoie pentru a vă distra. Aceste cocktailuri sunt adevărați ucigași pentru sănătate. Toate conțin o cantitate imensă de calorii. Este, de asemenea, o lovitură pentru sistemul cardiovascular, ficat și stomac. Pentru a minimiza daunele, încercați să acordați preferință vinurilor roșii și albe de calitate. Sunt bogate în antioxidanți, conțin doar 120 de calorii pe cană și au gust și miros bun. Toate acestea merită să ne gândim la ele și nu la cocktail-uri ieftine sau amestecuri viguroase bogate în calorii.

Acordați preferință băuturilor cu conținut scăzut de alcool

Atunci când alegeți alcool, trebuie să acordați atenție etichetei. Aici sunt conținute cele mai importante informații - cantitatea de alcool etilic pe care o conține. Ar trebui să fie minim. În acest caz, corpul dumneavoastră va suferi mai puțin de intoxicație cu alcool. La orice petrecere, puteți trage încet o băutură cu conținut scăzut de alcool. Și nimeni nu te va întreba de ce nu bei nimic.

Dezvolta-ti gustul

Băuturile alcoolice scumpe își merită banii pentru un motiv. Un whisky sau un vin îmbogățit de calitate al unei mărci cunoscute este întotdeauna mult mai bun decât vodca ieftină sau vinul praf ambalat. Băuturile de elită nu vă afectează atât de mult corpul, în special ficatul. Determinați gustul, găsiți-l printre băuturile bune și scumpe. Bea mai puțin, dar rămâi cu un produs de calitate. Deci, nu numai că vă veți păstra sănătatea, dar veți obține și plăcerea maximă din ceea ce beți.

alcoolul de înaltă calitate nu dăunează sănătății

Fii ales cu privire la alegerile tale de alcool

Încercați să nu consumați băuturi care conțin gluten (gluten). Este o proteină complexă care este un component al majorității cerealelor. Este practic insolubil în apă. Și din moment ce aceste băuturi conțin o mulțime de calorii, poate duce la excesul de greutate. Băuturile fără gluten includ bere pe bază de orz și malț și vodcă din grâu.

Prin urmare, la o petrecere festivă cu prietenii, este mai bine să beți un pahar de vin roșu. Într-o rată acceptabilă, promovează asimilarea alimentelor grase bogate în calorii. În plus, vinul roșu este bogat în antioxidanți, ceea ce este benefic pentru organism. Ei bine, dacă ești încă un iubitor de băuturi spirtoase, dă preferință unui pahar de whisky cu gheață, rom, tequila sau gin. Nu conțin gluten. Și în niciun caz nu beți alcool cu Coca-Cola, are o cantitate imensă de zahăr.

Nu uitați de vitamine

Consumul excesiv și frecvent de alcool poate provoca un deficit de vitamine, cum ar fi B și C. În organism. În acest caz, experții recomandă insistent completarea acestora după o petrecere furtunoasă. Ar trebui să includeți în meniu legume proaspete, fructe de pădure și citrice.

Nu căutați un motiv pentru a bea

Oamenii care beau să bea, de regulă, încearcă să găsească o scuză. Noi înșine devenim sclavi într-o situație în care un gând ne domină în cap: „Nu poți să nu bei, asta e tot ce trebuie să faci". Cu toate acestea, când vine vorba de sănătate, ar trebui să încercăm întotdeauna să separăm cauza de dorință. Nu trebuie să beți alcool pentru a vă întâlni cu prietenii sau pentru a petrece o seară într-o atmosferă caldă. Pe de altă parte, nu este nevoie de un motiv pentru a deschide o sticlă de vin bun scump cu o persoană apropiată.

petrecere cu alcool cu ​​prietenii

Suna un taxi

Chiar și cu un consum minim de alcool, nu conduceți. Amintiți-vă că această regulă simplă vă va ajuta să păstrați viața și sănătatea nu numai pentru dvs. , ci și pentru oamenii din jur. Chiar dacă aparatul etilotest pe care îl aveți nu arată nimic critic, faceți o regulă să beți alcool fără mașină. Sunați un taxi sau un șofer sobru și totul va fi bine. Amintiți-vă că chiar și cea mai mică doză de alcool poate duce la consecințe tragice.

Dacă respectați aceste sfaturi simple, nu numai că vă veți păstra sănătatea, ci și sănătatea și buna dispoziție.