Cum să nu mai beți alcool: remedii și sfaturi populare

Beția în familie devine o nenorocire obișnuită pentru toți membrii acesteia. Există multe motive pentru alcoolism, dar cel mai adesea este slăbiciunea caracterului unei persoane sau o influență proastă. Încearcă de mult timp să lupte împotriva beției, dar cel mai important factor pentru o vindecare reușită este dorința conștientă a persoanei de a nu mai bea.

femeie și alcool cum să nu mai beți

Cine este considerat cu adevărat un alcoolic

Oamenii încep de obicei să ia în considerare un alcoolic care se scufundă în ochii oamenilor. Și medicina oficială are propriile sale fapte în acest punctaj.

Doza acceptabilă pentru un bărbat și o femeie este de 75 ml, respectiv 50 ml alcool. Dacă acești indicatori nu sunt depășiți, intoxicația nu va apărea și controlul asupra acțiunilor nu se va pierde. Dar o persoană primește o definiție clară a unui alcoolic atunci când bea mai mult de 500 de grame de mai multe ori pe săptămână.

În afară de aceasta, există definiții de bază ale alcoolismului:

 • Doza și frecvența consumului de alcool cresc în mod constant;
 • Dimineața, se adaugă o dorință obsesivă de a se îmbăta;
 • Nevoia de a bea din nou, din cauza iritației severe și a sănătății precare. Așa-numitele simptome de sevraj;
 • Rezolvarea oricăror probleme din viață sau doar plictiseala prin consumul de alcool;
 • Modificări evidente în comportament și în viața de zi cu zi.

Trebuie remarcat faptul că alcoolul include vodca și strălucirea lunii, precum și cocktailuri aparent inofensive, șampanie și bere.

Metode populare

decoct din plante pentru a renunța la alcool

O plantă precum sunătoarea este cunoscută pe scară largă ca remediu pentru combaterea șerpilor verzi. Pentru a face acest lucru, trebuie să măsurați două pahare de apă, să fierbeți și să turnați cinci linguri de ierburi tocate. Insistați o jumătate de oră într-o baie de apă și luați două săptămâni de frig dimineața și seara. După această perioadă, se dezvoltă o aversiune persistentă la alcool.

Baranets este încă un remediu puțin cunoscut, dar eficacitatea sa este destul de mare. Se toarnă 10 grame de crenguțe uscate cu un pahar de apă clocotită și se fierbe timp de 15 minute. Dați pacientului la fiecare două ore până când acesta are dorința de a voma. Acest remediu are contraindicații. Nu poate fi luat de persoanele care au probleme cu sistemul cardiac și ulcerul stomacal. În combinație cu alcoolul, recepția decoctului provoacă o antipatie puternică chiar și la mirosul de vodcă.

De asemenea, aversiunea față de consumul de alcool este asigurată de un amestec de două frunze de dafin și o jumătate de lingură de rădăcină de lovage mărunțită. Toate acestea trebuie turnate cu un pahar de vodcă și, după două săptămâni de perfuzie, luați.

Există măsuri foarte radicale pentru combaterea beției. În vremurile vechi, soțului care bea, soția adăuga un vin viu la vin. După ce a băut un astfel de vin, băutorul a dezvoltat o aversiune subconștientă față de alcool. Această metodă poate fi utilizată dacă băutorul nu este dispus să lupte împotriva dependenței.

Cum se folosesc remedii populare

renunțarea la alcool

Orice tratament, inclusiv alcoolismul, necesită o selecție atentă a componentelor și componentelor. În toate perfuziile și decocturile, există diferite tipuri de contraindicații și, pentru a evita consecințele, trebuie să consultați un medic.

Înainte de a începe tratamentul, corpul este curățat. Cel mai bine este să faceți acest lucru cu preparate diuretice timp de câteva zile.

Este aproape imposibil să forțezi o persoană care bea să nu mai bea împotriva voinței sale. Există fonduri care au un efect pe termen scurt, dar nu ar trebui să așteptați un rezultat lung. Alcoolismul nu este doar o dependență fiziologică, ci și una psihologică. Iar dorința pacientului joacă un rol important aici.

Scandalurile și o confruntare în familie nu vor face decât să exacerbeze obiceiul. Deoarece dependența de alcool se bazează adesea pe probleme psihologice. Împreună trebuie să încercăm să găsim motivul și să-l convingem pe soțul băutor de nevoia de a renunța la băut.

Alcoolismul berii

un pahar de bere și cum să nu mai bei

Dependența de bere este considerată chiar mai insidioasă decât dependența de vodcă. Alcoolicii avizi încep cu berea. Insidiositatea acestei băuturi este că nu iau berea în serios, considerând că câteva pahare după o zi grea sunt destul de normale. Dar, ulterior, dependența de a bea bere nu este mai puțin severă decât de vodcă.

Cel mai bine este să vindecați dependența de bere cu o schimbare a stilului de viață și a remediilor populare. Ierburile în acest caz pot fi folosite la fel ca în tratamentul consumului de vodcă. Pelin, cimbru, sunătoare, mentă, coadă. Puteți pregăti bulionul separat sau puteți prepara aceste ierburi toate împreună și puteți lua în doze mici zilnic.

Adesea, o infuzie din ierburile de mai sus este turnată în bere pentru a insufla aversiune la această băutură.

Ce se întâmplă atunci când o persoană nu mai bea

Oprirea consumului de alcool cauzează intoxicația instantanee a corpului. Iar severitatea intoxicației depinde de cât timp și cât de mult a consumat o persoană alcool. Există o eliberare de substanțe toxice în sânge, datorită faptului că organele interne încep să se curețe de otravă alcoolică.

Apar anumite simptome:

 • Iritabilitate generală;
 • Greață severă și vărsături constante;
 • Tulburări ale sistemului digestiv;
 • Slăbiciune;
 • Frisoane reci;
 • Transpiraţie;
 • Palpitații cardiace;
 • Tremurături involuntare.

Dacă o persoană nu poate face față singură tulburărilor de bunăstare după oprirea consumului de alcool, este mai bine să caute ajutor medical. Medicul poate prescrie un curs de curățare și administrarea de medicamente. Dar totul merge individual. Dacă binge-ul nu a durat mult și corpul este, în principiu, sănătos, atunci puteți aștepta procesul de autocurățare acasă.

După un anumit timp, toxinele vor fi eliminate din corp și are loc un proces semnificativ de ameliorare și recuperare:

 • Tensiunea arterială este normalizată, ritmul pulsului revine la norma sa naturală de vârstă;
 • Durerile de cap și amețeala încetează să mai chinuiască;
 • Va apărea o dispoziție pozitivă și un gust pentru viață;
 • Respirația scurtă și insomnia nu vor mai fi resimțite.

Pentru a ajuta corpul să se refacă, ar trebui urmate câteva recomandări:

 • Un stil de viață sănătos, care include o expunere amplă la aerul proaspăt;
 • Luarea de medicamente pentru refacerea ficatului;
 • Alimente complete care contin vitamine;
 • Exerciții fizice pentru tonifierea întregului corp;
 • Un hobby care va înlocui pofta de alcool;
 • Când tratați dependența de alcool, este important să ne amintim că, în acest caz dificil, sprijinul familiei și al prietenilor este foarte important.

Este ușor să vă îndepărtați de o persoană bolnavă, este mult mai dificil să mergeți împreună cu el pe tot parcursul tratamentului și adaptării.

După ce ați renunțat la băut, nu trebuie să vă gândiți că după vindecare va fi posibil să săriți câteva pahare în vacanță. Odată ce o persoană care a devenit alcoolică, nu va mai putea observa măsura atât de ușor și va ceda din nou la această dependență. Este posibil să trebuiască să renunțați la consumul de alcool pentru totdeauna și trebuie să fiți pregătiți pentru asta.