Cum să nu mai beți alcool?

alcoolismul masculin

Răspunde la întrebare,cum să nu mai beți alcooleste destul de simplu. Este mai dificil să implementăm acest mecanism, cu atât mai multpe cont propriu. . . Dar dacă vă aflați pe această pagină, puneți-vă această întrebare, atunci v-ați stabilit un obiectiv, iar aceasta este deja o mare parte a problemei pe calea implementării planului dumneavoastră.

Asa de,cum să nu mai bei?Diagrama arată astfel:

 1. Înțelegerea cauzei
 2. Determinarea motivului
 3. Munca psihologică
 4. Adaptare

Destul de simplu, nu? Dar aceasta este doar la prima vedere. Pentru implementare, va deveni pur și simplu atunci când analizăm fiecare punct, veți prinde esența, așa-numitul val de gândire.

Un psiholog (psihoterapeut) vă va ajuta să înțelegeți orice problemă, să găsiți atitudinea potrivită, să atenuați stresul moral, să scăpați de dependența psihologică. Sau te-ai considera slab dacă cauți ajutor din exterior? Aceasta este o mare concepție greșită, deoarece pentru a decide problema eliminării dependenței, factorul determinant nu este puterea de voință, nu caracterul unei persoane, ci profesionalismul într-un domeniu clar definit al psihoterapiei. Ești psihiatru-narcolog?

Voința este despre: 1. stabilirea unui obiectiv clar, 2. luarea unei decizii ferme, 3. realizarea lucrurilor. Și în problemele care necesită competență, atrageți specialiști. Și dacă tu însuți nu ești psihoterapeut, atunci în majoritatea cazurilor, refuzul de a merge la un profesionist duce la o pierdere de timp, abandon prelungit și, în cele din urmă, la o defecțiune.

Chiar dacă te hotărăștinu mai bea alcool pe cont propriu, puteți apela la un psihoterapeut în orice etapă pentru a rezolva oricare dintre probleme (motiv, motiv, relaxare, stimă de sine, adaptare etc. ).

Pentru a înțelege cum să nu mai bei, trebuie să înțelegi de ce bei.

După ce a eradicat cauza beției, consecința (nevoia de alcool) va deveni în sine inutilă, nu interesantă, pur și simplu fără sens. Acum, probabil, vă este frică de o perspectivă sobră, vă gândiți cum să renunțați la băut, astfel încât viața să nu devină plictisitoare, să nu se transforme în existență. Și oamenii care nu beau trăiesc mai rău decât tine?

Oamenii sunt obligați să bea destul de multe dintre cele mai diverse nevoi ale individului:

 • Pierdere de timp
 • Nu a fost plictisitor
 • Bucurați-vă
 • Relaxați-vă, simțiți-vă confortabil
 • Ameliorează stresul psihologic
 • Uită, îneacă nenorocirea
 • Adăugați încredere în sine (adică „pentru curaj")

Satisfacând aceste nevoi cu ajutorul alcoolului, calitatea vieții este redusă brusc în comparație cu viața sobră anterioară, ca să nu mai vorbim de sănătate. Drept urmare, persoana încă vine la întrebare,cum să nu mai beți alcool. . . Și nu mulți oameni reușesc să facă acest lucru pe cont propriu.

Uciderea timpului, scăderea plictiselii. Cu siguranță ați observat că acestea sunt evidențiate de primele motive. Acesta este cel mai adesea cazul, zicala „ei beau fără să aibă nimic de făcut" este destul de justificată. Un rol important îl are momentul psihologic, starea de anxietate, când o persoană caută obsesiv orice, doar pentru a se ocupa. Pur și simplu nu cunoaște alte ocupații în afară de alcool atunci când are timp liber. Acest motiv este cel mai pronunțat la alcoolicii din bere, deoarece berea se bea mai mult timp, în timp ce mâinile, gura și atenția sunt constant ocupate.

Plăcere, relaxare, confort. Nu știi să te bucuri de alte lucruri. Acest lucru sugerează că nu există deloc lucruri în viața unei persoane care să aducă plăcere și bucurie. Unul din cele două lucruri, fie că nu este deloc interesat de nimic, aceasta este o tulburare psihologică, depresie, sau persoana este prea leneșă pentru a face chiar și acele lucruri care îi aduc emoții pozitive. În 90% din cazuri, primul este încă fundamental.

Tensiune psihologică, stres, durere. Acesta este principalul motiv pentru alcoolici care se intoxică rapid după un fel de puternică revoltă emoțională negativă în viață. Este, de asemenea, principalul motiv pentru utilizarea sistematică de către persoanele care trăiesc în stres aproape constant și experiențe negative.

Îndoială de sine. Acest motiv este mult mai puțin frecvent decât altele, mai ales frecvent în rândul tinerilor, atunci când o persoană tocmai intră în maturitate și poate fi destul de dificil să găsești un limbaj comun cu colegii, o societate nouă, de exemplu, la un institut.

Acestea sunt principalele motive pentru persoanele care beau și, după cum ați înțeles deja, toate sunt strâns legate de psihologia umană. După ce am înțeles acest lucru, acum putem trece la întrebarea cum puteți opri singuri consumul de alcool.

Identifică-ți motivul principal pentru a renunța la băut de unul singur

Întreabă-te de ce cauți informații despre cum să nu mai bei singur? Ce te-a determinat să te gândești la asta? Dacă nu ați putut găsi răspunsul, închideți ochii și imaginați-vă că ați renunțat deja la consumul de alcool, cum s-a schimbat viața dumneavoastră? Ce anume a devenit diferit? Ceea ce ți-a venit în minte în primul rând este cel mai probabil motivul tău principal. Fiecare are propriile sale, puteți distinge cele mai comune:

 • Familia, copiii (planificarea, așteptarea unui copil este complet incompatibilă cu alcoolismul, precum și copiii mici, iluzia de a crede că sunt nebuni, nu văd sau înțeleg nimic. Înțeleg! Și experimentează traume psihologice mari. Amenințarea pierderea unei familii nu este, de asemenea, comparabilă cu alcoolul Lăsată singură, o persoană se îmbată de multe ori mai repede, ajunge la fund)
 • Sănătatea (deși acest motiv este cel mai important (leziuni ale creierului, inimii, ficatului, rinichilor), motivul principal pentru o persoană, din păcate, de regulă, nu este. Singurele excepții sunt acele situații când există o întrebare între viață și moarte. Dar nu are rost să ne plângem că este trist, situația este ceea ce este)
 • Cariera (desigur, perspectiva realizărilor personale, recunoașterea unei persoane ca specialist este foarte importantă, mai ales pentru un bărbat. Activitatea și este redusă semnificativ atunci când beți alcool)
 • Reputația (precum sănătatea, principalul motivator al reputației este extrem de rar, acest lucru se datorează și faptului că alcoolicii experimentează degradarea personalității, respectul de sine încetează să mai fie o valoare. Sau a apărut în viața ta o persoană a cărei opinie despre tine este extrem de important pentru tine, merită să lupți pentru)
 • Oboseala din cauza beției (aceasta este epuizarea morală, de la o zi la alta același lucru, capătul marginii nu este vizibil. În acest caz, o persoană își dă seama de lipsa de speranță a situației, de lipsa de sens a continuării unei astfel de vieți. Principalul lucru este că din această viață o persoană nu mai experimentează satisfacerea acelor nevoi care au fost inițial cauza beției)
 • Schimbări importante în viață (neobișnuite, deoarece aceasta este o chestiune de întâmplare, dar un motiv puternic. Când se întâmplă ceva extrem de important care îți schimbă drastic viața sau se așteaptă o astfel de schimbare. Și cel mai important, această schimbare este importantă pentru tine, Acesta este un motiv puternic din două motive: așteptarea unui viitor luminos și înțelegerea prezentului gri, o preponderență clară a primului)

Foarte important!Reglați-vă corect, rămâneți motivaținu mai bea alcool pe cont propriu. . .

Așa cum se întâmplă de obicei atunci când decidem să renunțăm la consumul de alcool pe cont propriu. Astăzi ne simțim groaznici, blestemăm băutura de ieri, suntem hotărâți să le trimitem pe toate și pentru totdeauna. Atitudinea corectă! Am înțeles de ce am început să bem (motivul pentru care am băut), știm de ce vrem să renunțăm la alcool (propriul nostru motiv). Sufletul se bucură și cântă, se pare că putem răsturna întreaga lume.

Un stil de viață sobru continuă câteva zile. Dar nu aduce nimic bun, pentru că nu lasă senzația că ți-ai pierdut viața, dar nu ai găsit una nouă, starea de sănătate nu este importantă, dorința de a bea bântuie și în seara este plictisitor și nu este nimic de făcut. Există gânduri că poți bea o sticlă de bere pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit, nu va strica nimic, din moment ce ai rezistat atâtea zile, nu va fi dificil să reziste după o sticlă.

Emoția de la început îți dă senzația că totul va merge ușor și ușor. Și acest lucru este departe de a fi cazul, deoarece entuziasmul nu va dura mult. Prin urmare, este necesar de la bun început să vă acordați ceea ce va fi dificil, dar numai pentru prima dată, în timp ce vă reconstruiți viața într-un mod nou, să vă adaptați.

Muncă psihologică înainte și după ce ați renunțat la băut

Orice dependență, inclusiv alcoolica, este în cea mai mare parte mentală, într-o măsură mult mai mică (conform băutorilor înșiși, dar nu și a medicilor) - fizică. Fizica constă în a vă simți rău după oprirea utilizării (mahmureală, simptome de sevraj). Aceasta nu este o dependență ca atare, ci doar o reticență în a suporta o stare dureroasă copleșită. Mahmureala este destul de ușor și rapid de îndepărtat.

După ce ați renunțat la consumul de alcool, organismul se va obișnui rapid cu absența etanolului și se va reconstrui, nu va exista pofta fizică de alcool. Situația cu pofta psihologică de satisfacere a nevoilor este mult mai complicată din motivele enumerate la începutul articolului. Prin urmare, înainte de a renunța la consumul de alcool, mai ales pe cont propriu, faceți un plan de lucru pentru a combate aceste cauze.

Când înveți să îți satisfaci nevoile fără alcool, chiar înțelesul acestuia dispare și, în consecință, pofta. Starea de bine, starea de spirit excelentă, eliberarea de dependență (și aceasta este opresiunea morală) vor forma rapid, dar nu imediat, desigur, un program "anti-alcool" în mintea ta pentru a nu reveni în trecut.

Deci, nu există atât de multe direcții principale pentru munca psihologică, dar este posibil să aveți complet diferite, diferite de toată lumea:

 1. Scapă de plictiseală, găsește ceva de făcut în timpul liber
 2. Învață să te relaxezi, să te distrezi
 3. Ameliorează stresul psihologic
 4. Creșteți stima de sine, construiți încrederea în sine

Activități, hobby-uri. Merită să găsiți o mulțime de alte bucurii și, la început, mai bune decât cele care sunt incompatibile cu alcoolul, ca un alt stimulent, cum vă veți înveseli, veți găsi ceva de făcut în timpul liber și, cel mai important, nu veți avea nevoie alcool, nu va fi nimic care să-l înlocuiască.

Relaxare. Dacă înveți să te relaxezi singur, fără ajutorul unor substanțe, te vei face cel mai valoros cadou din viață. O stare relaxată dă corpului odihnă, altfel se uzează repede, oferă sănătate și dispoziție excelente, calm și confort nu numai în societate, ci și în singurătate și crește capacitatea mentală.

Există destul de multe metode de relaxare: meditație, anumite metode de psihoterapie, yoga, muzică, masaj etc. Vei simți că nu mai trebuie să-ți strici sănătatea, să pierzi timpul băut, să suporti o mahmureală și așa mai departe. Este necesar să învățați cum să vă relaxați cu un psiholog care va studia bine particularitățile psihicului dvs. și vă va selecta exact tehnicile de relaxare.

Înainte era plăcut să fii nervos și obosit să bei o bere și să te relaxezi. Dar când o poți face deja și după aceea ești calm, relaxat și de bună dispoziție, atunci de ce să bei? De ce să distrugem această stare de spirit cu o intoxicație stupefiantă?

Relaxarea este fundamentul pentru toate celelalte motive. Oferă seninătate și liniște sufletească, autosuficiență, libertate de emoții, frici și griji. Având capacitatea de a atinge această stare, nevoia de alcool se va ofili treptat și vă veți simți bine chiar și fără ea.

După ce ai renunțat la consumul de alcool, trebuie să te adaptezi la noua ta viață.

Lucrarea principală după ce o persoană încetează să bea este să se obișnuiască cu un nou mod de viață. Multe vor fi noi: tu, bucuriile vieții, hobby-urile, obiceiurile, ocupația, mediul, senzațiile, starea de spirit și așa mai departe. Este important să înțelegem de la bun început că o stare gravă dupăcum să nu mai beți alcool, este că disconfortul fără alcool este o consecință a dependenței.

La urma urmei, panica se confruntă, dacă credeți că nu vor fi întâlniri bețive în baruri, conversații intime despre viață pe tema „mă respectați? ", Petreceri zgomotoase în corporație cu luptă, bere cu kebab, o sticlă de spumă pentru un film după muncă pentru relaxare. Ne obișnuim atât de mult cu aceste lucruri, cu modul de viață, încât nici nu ne putem imagina cum pot fi înlocuite într-o viață sobră.

În timp, cu siguranță vor apărea și alte momente care vor aduce plăcere fără a bea, o mulțime de moduri de a te distra și a te distra, capacitatea de a te relaxa sobru. Dar acest lucru nu va veni imediat, va trebui să înduri. Va fi nevoie de timp și de ceva lucru pentru tine.

Și, în sfârșit. Adesea se pune întrebarea dacă ar trebui evitat consumul de alcool. La început, veți încerca să le evitați pentru a nu vă defecta. Atunci nu vă va păsa, pentru că alcoolul în sine nu vă va interesa, oamenii nu au nimic de-a face cu el. Cu prietenii și cunoscuții care beau ocazional, cel mai probabil veți înceta să comunicați din cauza lipsei de interese comune. Prin urmare, fii pregătit imediat să schimbi oamenii din jurul tău.