Consecințele consumului de alcool

consecințele consumului de băuturi alcoolice

Alcoolismul rămâne o problemă urgentă în orice moment. Cu multe secole în urmă, omul a învățat să gătească și să bea alcool. Anterior, se foloseau miere și fructe fermentate, apoi se făcea vin.

În China, orezul era folosit pentru a produce alcool, în India - orz, mei, iar în Iran - cânepă. Am aflat mai întâi despre bere în Egipt. Băuturile alcoolice au devenit rapid populare.

Astăzi există multe tipuri diferite de alcool care strică viața oamenilor, distrug familiile, schimbă complet o persoană.

Cât de periculos este alcoolul? Este posibil să o refuzi?

Conceptul de alcoolism

Dacă o persoană bea alcool excesiv, este numită alcoolică. Dar vorbesc despre alcoolism atunci când o persoană depășește doza tradițională de alcool. Unii medici se referă la abuzul de alcool ca la o boală gravă, deoarece duce la dependență fizică și mentală, rezultând simptome de sevraj. De asemenea, consecința alcoolului este boli grave ale organelor interne, ale sistemului nervos, tulburări mentale.

Este important să se facă distincția între beție și alcoolism. De regulă, beția este întotdeauna o consecință a alcoolismului. Se pot distinge următoarele etape ale consumului de alcool:

 • Teetotaler convins- nu bea deloc alcool.
 • Consumul rar de alcool, doar de sărbători.
 • Consumul moderat de alcool- de trei ori pe luna.
 • Abuzul de alcool. . . Acest grup include bețivii care beau foarte des și nu pot controla cât au băut. O atenție specială este acordată persoanelor care au semne pronunțate de alcoolism. Nu pot renunța la dependență pentru că sunt îngrijorați de mahmureală și psihoză.

Mituri despre utilizarea băuturilor alcoolice

 • Primul mit.Alcoolicii sunt cei care beau băuturi ieftine în fiecare zi. De fapt, nu este cazul, există diferite forme de alcoolism.
 • Al doilea mit.Beția nu este foarte periculoasă pentru sănătate, dar neplăcută pentru alții. Mulți oameni cred că abuzul de alcool nu este la fel de înfricoșător ca drogurile și alte substanțe periculoase. De fapt, alcoolul duce la boli hepatice grave, tulburări cardiace și poate provoca, de asemenea, tuberculoză pulmonară, bronșită cronică și boală de ulcer peptic.
 • Al treilea mit.Alcoolismul poate fi doar la cineva care este predispus la el. Nu este adevarat! Oricine poate deveni dependent de alcool.
 • Al patrulea mit.Este imposibil să vă relaxați fără alcool. Există multe alte modalități de a ameliora stresul, cum ar fi antrenamentul în sala de gimnastică, relaxarea cu familia.

Motivele dependenței de alcool

Există trei motive principale pentru abuzul de alcool:

 • Biologic.S-a dovedit că cel mai adesea alcoolismul este o consecință a unei predispoziții genetice. Se crede că dacă părinții abuzează de alcool, atunci 50% din faptul că copilul va fi dependent în viitor de el.
 • Psihologic.De regulă, alcoolismul se dezvoltă la persoanele inactive și cu voință slabă. În unele situații, alcoolismul este provocat de traume psihogene, durere, lipsă de muncă și timp liber.
 • Socio-economic.Vânzarea alcoolului nu este interzisă. Acesta este un fel de afacere care aduce venituri bune.

Care sunt consecințele abuzului de alcool?

Medical

Alcoolul afectează sistemul nervos central, ficatul și, de asemenea, duce la infarct miocardic, la tulburări circulatorii acute în creier. Dar la femeile însărcinate se naște un copil cu diverse patologii, defecte. Destul de des, alcoolul în timpul sarcinii duce la decesul copiilor.

Social

Alcoolismul este principala cauză a criminalității și dizabilității. Datorită faptului că o persoană abuzează de alcool, performanța sa scade.

Cum să faci față dependenței?

Amintiți-vă, în acest caz, interdicțiile nu se aplică. Psihoterapeuții sunt convinși că ajută mai mult:

 • Formarea unei atitudini față de un stil de viață sănătos.
 • Condamnare.
 • A scăpa de miturile alcoolice.
 • Comunicarea cu oameni sobri și sănătoși.

Prevenirea specifică a alcoolismului include:

 • Interzicerea vânzării.
 • Vârsta interzice alcoolul.
 • Pedepse.

Prevenirea indirectă include o scădere a dozei de alcool, precum și o creștere a culturii și educației.

De ce este cel mai bine să renunți la alcool?

 • Totul se termină cu boli grave.
 • Problema nu dispare, ci doar crește și se acumulează.
 • Băuturile alcoolice duc la afectarea creierului. Este important de reținut că celulele nu se regenerează în timp.
 • Pentru a obține efectul dorit, alcoolicul folosește din ce în ce mai multe băuturi alcoolice diferite, fără a acorda atenție răului lor.

Este demn de remarcat faptul că, la început, din cauza alcoolului, o persoană încetinește puțin, apoi, în timp, încetează complet să se controleze, are probleme cu memoria, coordonarea mișcărilor este afectată. După un timp, inhibiția afectează centrul nervos responsabil pentru funcțiile vitale ale corpului: temperatura corpului, respirația, activitatea cardiacă.

Alcoolul afectează în mod negativ sistemul reproductiv, în timp afectează aparatul genetic, motiv pentru care un copil se naște subdezvoltat mental, cu diverse patologii mentale și fizice. Oamenii de știință din Franța au dovedit că există o mulțime de cazuri de naștere a copiilor morți sau cu deformări, atunci când mama a băut alcool pe tot parcursul sarcinii.

Deci, pentru a crea o familie puternică, cu descendenți sănătoși, ar putea merita să vă reconsiderați obiceiurile proaste. Nu ne certăm, după ce ai băut alcool, te distrezi, bine, calm, dar ce zici de ziua următoare? Frustrare, goliciune, dureri de cap și plictiseală din nou. Nu trebuie să-ți construiești viața pe obiceiuri proaste, ele aduc plăcere temporară. Învață să te bucuri de un stil de viață sănătos. Apoi te întorci și vezi cât de frumoasă este lumea din jurul tău. Ai grijă de sănătatea ta, nu lăsa dependențele să te spargă!