Cum să nu mai beți alcool pe cont propriu?

Dacă vrei să-ți iei la revedere pentru totdeauna de o dependență și încerci să-ți dai seama cum să nu mai bei, atunci este timpul să te înțelegi și să găsești cauzele bolii tale numite alcoolism. Deoarece există deja o consecință - o dorință constantă de a se îmbăta cu băuturi puternice sau nu foarte alcoolice. Rămâne să găsim cauza și să o eliminăm.

Important:este greșit să credem că alcoolismul este inerent naturii umane. Aceasta este o greșeală. La urma urmei, dacă dorința de a bea alcool ar fi în fiecare persoană, atunci pe Pământ nu ar exista un singur reprezentant sănătos al plății noastre. Dar, în același timp, mulți fac lipsă de stimulente psihice, iar unii au o puternică dependență. Care sunt motivele, vom înțelege mai jos.

Puncte importante atunci când renunțați la alcool pe cont propriu

probleme în familie la consumul de alcool cum să nu mai beți

Dacă încercați să aflați cum să încetați să beți pe cont propriu, atunci trebuie să înțelegeți mai întâi câteva adevăruri importante care vă vor ajuta să depășiți alcoolismul și să scăpați de dependență:

  • Nu ar trebui să vă fie frică de viața fără alcool. În cea mai mare parte, un alcoolic este înspăimântat nu atât de o dorință fizică de alcool și băuturi alcoolice, cât de o schimbare a modului de viață obișnuit. Este probabil ca o persoană care bea, dar care renunță la dependență, pur și simplu nu își poate imagina viața fără alcool. Adică pentru el vor fi seri goale fără sens. Și ce putem spune despre vacanță, drumeții în natură, întâlniri cu prietenii, etc. Cum să nu bei aici, te vei gândi. În acest caz, trebuie să renunți la toate temerile și să înțelegi că toate zilele, minutele și secundele din viața ta pot fi umplute cu succes cu culori strălucitoare, fără a utiliza psihostimulanți. Și acest lucru este de fapt foarte ușor de făcut.
  • Important:fii pregătit pentru faptul că viața fără alcool nu va reveni imediat la normal. S-ar putea să treacă o lună sau două înainte ca recuperarea completă de la alcoolism să se manifeste. La urma urmei, corpul are nevoie de timp pentru a se reconstrui. Iar psihicul vă va recupera în mod vizibil și vă va îndruma calea noilor descoperiri și cunoștințe sănătoase.

  • Va trebui să lucrați asupra dvs. pentru a învăța cum să vă bucurați de viață fără alcool. Este multă muncă, dar renunțarea la alcool timp de un an, doi și o viață merită.
  • De asemenea, merită să ne amintim că, dacă vă spuneți cu fermitate „nu mai vreau să beau" și încercați să vă salvați, va trebui să îndurați orice disconfort psihologic și fizic pe care lumea din jurul vostru îl poate prezenta. Amintiți-vă că o persoană care nu este dependentă de alcool sau droguri poate suporta mai ușor și mai stoic toate necazurile vieții.
criză nervoasă la renunțarea la alcool

O persoană care suferă de alcoolism are un psihic mai răsfățat și capricios, care necesită o protecție constantă sub formă de alcool. Fii pregătit pentru faptul că trebuie să ieși singur din necazurile vieții. În caz contrar, totul se va prăbuși și va fi mai dificil să scapi de alcoolism.

  • Pregătește-te pentru faptul că la început vei dori să revii la starea obișnuită de confort sub influența băuturii. Ei spun că toate fricile și problemele vor dispărea dacă bei mult. Nu te lăsa păcălit. Este doar un obicei care necesită satisfacție fizică banală.
  • În plus, dacă încerci să găsești un răspuns la întrebarea cum să nu mai bei alcool pe cont propriu, atunci încetează să mai cedezi auto-înșelăciunii. Vorbim despre inspirația, sub influența căreia luați următoarea decizie „Nu voi folosi și nu mai am chef". De regulă, astfel de impulsuri și promisiuni vin după o altă beție violentă, în care pacientul s-a „distins" foarte mult. Drept urmare, rușinea mahmurelii se transformă într-o dorință de a trăi o viață nouă. Dar o astfel de siguranță va dura doar câteva zile, iar apoi promisiunea va fi uitată și ștearsă sub influența unei băuturi. Prin urmare, nu vă lingușiți. Pregătește-te pentru o luptă dură. Amintiți-vă, renunțarea la alcool este dificilă, dar merită.

Eliminarea cauzelor dependenței de alcool

Pentru a scăpa singur de dependența de alcool și pentru a putea în sfârșit să spui cu îndrăzneală „Nu consum deloc alcool", este necesar să identifici cauzele bolii. În material, vom lua în considerare în detaliu cele dintre ele care formează cel mai adesea dorința de a lua pe piept. Și apoi vom lua în considerare punctele importante care sunt concepute pentru a ajuta persoanele dependente să scape de alcoolism, astfel încât să nu mai bea niciodată.

Învățând să te relaxezi sobru

socializarea cu cei dragi ca o modalitate de a renunța la consumul de alcool

Cea mai frecventă cauză a dependenței este incapacitatea de relaxare. O zi grea de muncă, ceartă familială, durere în familie, resentimente și alte probleme de viață provoacă un anumit disconfort și încordează psihicul. Și aici alcoolul acționează ca un salvator. Dar gândiți-vă dacă este atât de important să ameliorați tensiunea cu băuturile tari. La urma urmei, vă puteți relaxa cu un masaj. Comunicarea cu persoane dragi inimii tale contribuie la relaxare și ameliorarea stresului. De asemenea, vă puteți relaxa și ameliora stresul prin sport sau ascultând muzica preferată. Apropo, musicoterapia este o modalitate excelentă de a vă ajuta să vă relaxați în orice situație și să înțelegeți cum să scăpați de dependența de alcool. Principalul lucru este să-ți găsești direcția.

Important:relaxarea nu trebuie înțeleasă ca beție obișnuită, ci calmul minții și sobrietatea gândirii, autosuficiența și încrederea în sine și încrederea în sine. Amintiți-vă, relaxarea cu alcool este greșită. Această tactică este calea celei mai puțin rezistente aleasă de cei slabi.

Sfat:pentru a stăpâni știința relaxării sănătoase, puteți citi literatura despre tehnicile de relaxare, metodele de meditație. Cel mai simplu mod de relaxare într-un mod sănătos este prin sport. Jogging activ sau mers plin de viață.

Recomandare:dacă ești pragmatist și ai nevoie de un plan de acțiune clar, atunci poți folosi un mod ușor de a te ajuta. Scrieți obiective pe hârtie și sărbătoriți realizarea lor. Aceste tehnici de ucidere a dependenței sunt ideale pentru cei care nu își pot imagina viața fără planificare. Puteți utiliza un ghid pas cu pas al tehnicii de relaxare. Stăpânirea fiecărui element vă va ridica în mod semnificativ în ochii voștri în lupta pentru sobrietate.

Sporturi pe drumul spre recuperare

practicând sport ca o modalitate de a renunța la alcool

Lipsa unei activități fizice suficiente este, de asemenea, una dintre cauzele indirecte ale alcoolismului. După cum știți, munca a făcut-o pe om dintr-o maimuță. Adică încărcăturile planului fizic. Și fără o astfel de persoană se degradează pur și simplu. Se simte ca un extraterestru fără valoare pe această planetă. Salvat de sport și activitate fizică nu va dori să bea. Astfel, dacă ți-ai dat mentalitatea „Vrei să renunți la băut" și vrei să-ți dai seama cum să nu te descompui, întoarce-ți viața spre sport. Începeți mic. Lasă-l să meargă dimineața devreme sau seara la apus. Mergeți în parc și urmăriți oamenii care fac sport. Sunt în formă și de aici sunt încrezători. Sunt obosiți, dar zâmbesc mereu. Sportivii nu au o dispoziție proastă, deoarece sportul stimulează producția hormonului endorfină. Și el este hormonul foarte râvnit al fericirii care ajută la salvarea de la punct și singurătate.

Important:dacă ați băut serios și de mult timp, atunci nu ar trebui să bateți recordurile imediat. Deci, puteți stresa grav corpul. Începeți puțin ascultându-vă corpul.

Departe de plictiseală

un bărbat își acoperă fața cu mâinile când refuză alcoolul

Plictiseala este o altă cauză frecventă a alcoolismului. Incapacitatea de a-și ocupa timpul liber împinge adesea oamenii pe calea alcoolismului. Și dacă nu știi cum să scapi de beție tocmai pe această bază, atunci va trebui să te studiezi și să cauți un nou hobby pentru tine. Nu va fi ușor. De cele mai multe ori, o persoană nici nu își dă seama de ce este interesat. Ce aș vrea să fac. Aici merită să ne amintim ce m-a fascinat la școală. Ce m-a atras cel mai mult în copilărie. Poate că erau stele sau avioane lipite între ele. Un hobby interesant care îți pune stăpânire pe viață îți va îndepărta rapid obiceiul de a bea. Și foarte curând vei putea să-ți spui „Nu beau. Am renunțat la băut pentru totdeauna "și am devenit o persoană interesantă, cu o pasiune personală.

Sfat:dacă sunteți un fan al fotbalului, atunci lăsați acest hobby să se transforme într-un joc și să nu stați într-un bar la o bere cu prietenii. Găsiți o echipă de fotbal din curtea casei care joacă de câteva ori pe săptămână și alăturați-vă acestora.

Insecuritate și constrângere

depresie la un bărbat cu refuz de alcool

Aceste sentimente sunt, de asemenea, cauza dependenței de alcool. Adesea, persoanele nesigure se simt abandonate, în unele cazuri nerecunoscute. Merită să înțelegem aici că o persoană nu poate fi plăcută de toată lumea. Suntem unici așa cum suntem. Și pentru fiecare dintre noi va exista cu siguranță un prieten și un admirator. Este foarte posibil ca undeva foarte aproape să existe o persoană care să te iubească tocmai pentru reținerea și liniștea ta dulce. Dacă întâmpinați dificultăți cu încrederea în sine, atunci puteți apela la un psiholog care vă va ajuta să vă înțelegeți.

Tensiune internă și nervozitate

o mulțime de gânduri în cap atunci când renunțați la alcool

Sentimentele constante de agitație, nervozitate și tensiune internă duc adesea la obiceiul de a bea. Ce să faci în acest caz? Cum să renunți la alcool pe cont propriu? Ar trebui înțeles aici că tensiunea internă constantă funcționează pe principiul unui arc comprimat. Mai devreme sau mai târziu, va funcționa la dezlănțuire și va avea loc o defecțiune. Prin urmare, trebuie să căutați modalități de a elimina agitația interioară. În același timp, nu trebuie să confundați agitația și tensiunea cu energia excesivă. Cel mai probabil, ceva te deranjează subconștient. Poate este frica de viitor, posibila ruină financiară, frica de a pierde pe cineva drag. Un psiholog profesionist vă va ajuta să înțelegeți mai detaliat cauzele nervozității. Pe cont propriu, puteți învăța tehnici și metode de relaxare într-un mod sănătos.

Important de reținut

bând bere cum să te lași

După ce ați înțeles toate cauzele posibile ale alcoolismului și v-ați ascultat, veți înțelege cu siguranță care dintre voi este și veți începe să lucrați la corectarea situației. Amintiți-vă că, dacă nu găsiți un motiv, încercările de a înceta să beți vor fi în zadar. Mai devreme sau mai târziu, veți reveni în continuare la modul dvs. preferat de a neutraliza frica, plictiseala, îndoiala de sine sau tensiunea interioară. Poate că o dependență va fi pur și simplu înlocuită de alta, ceea ce este și mai rău. Să știți că înțelegerea cauzei alcoolismului este o cale importantă spre recuperare și renunțarea la alcool pentru totdeauna. Drept urmare, sobrietatea va deveni modul tău de viață și gândurile.

Recomandare:în timpul perioadei de recuperare, nu vă gândiți la necesitatea de a vă proteja de persoanele care beau. Acest lucru nu este deloc necesar sau permis doar în cea mai acută perioadă de recuperare. În caz contrar, calea către renunțarea la alcool se bazează pe o schimbare completă a stilului de viață și a gândirii, și anume, o viață fără alcool. La urma urmei, înveți să te relaxezi și să te odihnești sobru în orice caz și în orice situație și în orice companie. Amintiți-vă că sunteți o persoană puternică și vindecătoare.