O modalitate ușoară de a nu mai bea

vinul se toarnă într-un pahar

Din păcate, în fiecare zi, un număr tot mai mare de oameni cad în dependența de alcool. Vârsta celor care încearcă alcoolul pentru prima dată scade în fiecare an, iar cantitatea de alcool consumată, dimpotrivă, este în continuă creștere.

Într-o oarecare măsură, persoana care consumă în exces alcoolul suferă mai mult, ci rudele sale. De la o zi la alta, acești oameni văd cum persoana dragă lor se degradează treptat, pierzându-și aspectul uman și sănătatea. Acesta este un dezastru imens.

Rudele sunt gata să facă orice pentru a opri căderea completă a unei persoane dragi și a-l readuce la o viață normală și plină. Într-o astfel de situație, se utilizează orice metode: conversații și scandaluri sincere, conspirații ale vindecătorilor și magie neagră, infuzii de plante și rugăciuni. Cu toate acestea, astfel de tratamente sunt rareori eficiente. Cel mai adesea, nu dau rezultatul dorit.

Tratamentul alcoolismului cu ajutorul „cusăturii"

La noi, cel mai eficient mod de combatere a dependenței de alcool astăzi este „cusătura". Această metodă constă în plasarea fiolelor cu un produs chimic sub pielea pacientului. Specialistul avertizează persoana că prima dată când se consumă alcool, medicamentul va provoca o reacție fatală.

De fapt, în momentul administrării băuturilor alcoolice, apare o reacție în corpul pacientului, care se caracterizează prin dezvoltarea următoarelor patologii:

  • papură de sânge în partea superioară a corpului;
  • durere de cap;
  • hiperemie;
  • greaţă.

Adesea există un ritm cardiac anormal, dificultăți de respirație. În cazuri rare, auzul sau vederea scad, se dezvoltă convulsii și paralizie a membrelor.

Cauza acestor simptome este intoxicația și, în acest caz, este necesară intervenția medicală. Desigur, astfel de abateri de la terapie nu lasă o urmă pentru sănătatea umană. Metoda „cusăturii" nu eliberează pacientul de dorința de a bea, ci îi afectează doar subconștientul cu ajutorul fricii de moarte.

Pentru mulți oameni, pericolul muritor îi împiedică să revină la dependența lor din trecut. Abstenția pe termen lung de alcool permite unei persoane să înceapă o viață complet nouă, apar hobby-uri interesante și noi cunoștințe. Adesea, chiar și după scoaterea fiolei, pacientul nu vrea să audă despre consumul de bere pentru companie.

Alte tratamente medicamentoase pentru dependența de alcool

droguri pentru alcool

Astăzi, există un număr suficient de medicamente care se adaugă la alimente sau băuturi și, în combinație cu băuturi alcoolice, provoacă o deteriorare a stării pacientului. Acest lucru întărește în creierul unei persoane bolnave teama de a bea sau aversiunea față de alcool.

Dar dacă o persoană efectuează în mod conștient un tratament și știe despre posibile manifestări neplăcute, uneori poate refuza să ia medicamente pe cont propriu. Ca urmare, terapia își pierde toată eficacitatea.

Codificarea ca o modalitate mai eficientă de a renunța la băut

Majoritatea persoanelor dependente de alcool refuză consumul de droguri care au un efect dăunător asupra organismului și preferă codarea. Această tehnică a fost descoperită la sfârșitul secolului al XX-lea și se bazează pe introducerea anumitor informații în psihicul uman. Tratamentul în acest mod este relativ sigur în comparație cu metodele de terapie medicamentoase discutate mai sus. Dar destul de des impactul psihologic nu dă efectul scontat. După expirarea perioadei de „codificare", persoana bolnavă poate începe să ia alcool în doze și mai mari. Iar consecințele în acest caz pot fi mult mai grave.

Când o persoană este eliberată de dependență, transformarea personalității sale este adesea observată. Adică, în comportamentul său, se manifestă astfel de trăsături de caracter care nu erau anterior sesizabile. De exemplu, unii pacienți găsesc greșeli în rudele lor, devin mai agresivi, meschini și retrași.

Modul ușor de a renunța la băut de Allen Carr

Toate metodele de mai sus pentru tratarea dependenței de alcool sunt ușoare. La urma urmei, o persoană trebuie doar să ia o decizie de a nu mai bea, nu mai este necesară nicio acțiune de la el.

Metoda de tratament a lui Allen Carr implică participarea directă a pacientului la renașterea sa. O persoană nu trebuie să facă nimic deosebit de dificil, ci doar să citească o carte. Dar, în același timp, această ocupație necesită putere și timp.

Rezultatul unei astfel de distracții va fi mult mai eficient decât toate metodele de tratament descrise anterior. În plus, această tehnică este practic sigură și accesibilă - trebuie doar să achiziționați cartea.

Deci, Allen Carr - cine este și de ce a devenit faimos în lume?

Această persoană este autorul unei serii întregi de cărți, titlul fiecăreia dintre ele începe cu sintagma: „O cale ușoară . . . ". În ele, el descrie diferitele dependențe ale unei persoane. În The Easy Way to Stop Drinking, Allen Carr a examinat toate aspectele unei afecțiuni atât de teribile precum alcoolismul. În carte, autorul a subliniat motivele dependenței de alcool a oamenilor, al căror număr este în continuă creștere, și metodele de tratament pentru această teribilă boală.

Cartea este scrisă într-o limbă originală foarte interesantă. La început, modul obsesiv de prezentare a informațiilor poate fi obositor și chiar enervant. Dar aceasta este o condiție necesară. Cartea conține așa-numitele afirmații - fraze repetate în mod regulat care, la nivel subconștient, afectează psihicul cititorului. Ca și în cazul codării, o persoană refuză să bea, dar numai în acest caz o face în mod conștient.

Punctele cheie ale modului ușor de a bea de Allen Carr

Toate informațiile din manual se bazează pe următoarele postulate principale:

Alcoolul este o substanță otrăvitoare care, pătrunzând în organism, provoacă daune ireparabile sănătății. Cantitatea și calitatea alcoolului nu joacă un rol aici.

Băuturile alcoolice au fost inventate de cei care au decis să se îmbogățească în detrimentul cetățenilor creduli. Beneficiile (profitul) din alcool sunt primite exclusiv de producători, toate celelalte suferă doar de efectele sale distructive.

Mituri și legende despre băuturile alcoolice sunt inventate de producătorii înșiși pentru a „păcăli" oamenii obișnuiți și propriul profit.

O persoană care bea puțin este deja expusă riscului. Rezultatul unor astfel de acțiuni este același pentru toată lumea. Mai devreme sau mai târziu, toți cei care au călcat pe această cale alunecoasă se vor găsi la un final trist.

Fiecare persoană este capabilă să renunțe la băut. Și aici nu contează vârsta, sexul, educația și puterea obiceiului distructiv. Trebuie doar să iei o decizie fermă, să faci un minim de efort și să ai răbdare. Finalul în acest caz justifică toate mijloacele. Viața unui fost alcoolic se va schimba dramatic: lumea va apărea într-o culoare nouă, sănătatea se va îmbunătăți, vor apărea noi cunoștințe și relațiile cu rudele și prietenii se vor îmbunătăți.