O modalitate ușoară de a nu mai bea

femeia refuză alcoolul

La 15 iulie 1983, Allen Carr, un fumător avid cu treizeci de ani de experiență, a scos o țigară proaspăt afumată și a anunțat descoperirea unei noi metode de renunțare la nicotină. O metodă care permite oricărui fumător să renunțe odată pentru totdeauna la un obicei prost - fără eforturi volitive, trucuri sau înlocuitori, fără a suferi de sindrom de sevraj, fără a se îngrășa în exces și, cel mai important, fără a-și petrece restul vieții într-o luptă grea cu dorința de a fuma în frică secretă, că la o petrecere fără țigară nu ar fi atât de distractiv, iar stresul fără o țigară ar fi imposibil de rezolvat.

În acel moment, puțini oameni puteau crede în realitatea unei astfel de vindecări magice. La urma urmei, toată lumea știa că renunțarea la fumat necesită o voință extraordinară, de regulă, însoțită de creșterea în greutate și de consecințele dureroase ale abținerii de la nicotină. În general, renunțarea la fumat este la fel de dificilă ca și cucerirea Muntelui Everest. Din păcate, milioane de fumători continuă să sufere de această amăgire.

Având în vedere mii de ore de lucru și milioane de dolari cheltuiți de medici în căutarea unei metode eficiente de renunțare la nicotină, este destul de înțeles cât de dificil este pentru ei să creadă că un fost fumător fără educație medicală singur a făcut față unei probleme pe care profesioniștii nu o pot a depasi. Acest lucru este mai probabil să fie crezut de membrii Societății Alcoolicilor Anonimi. Ca fost anonim alcoolic, știu bine că milioane de noi își datorează viața nu medicilor, ci tovarășilor de nenorocire.

Allen Carr este acum recunoscut pe scară largă în lume ca un expert de frunte în a ajuta fumătorii să scape de obiceiurile lor proaste. Prima sa carte, The Easy Way to Quit Smoking, a fost un bestseller din 1985, când a fost publicată pentru prima dată de Penguin. Această carte a fost tradusă în peste 20 de limbi și a devenit bestsellerul în Germania, Austria și Elveția. Pe baza metodei Allen Carr, a fost creată o rețea mondială de clinici.

Am auzit pentru prima dată despre Allen Carr de la prieteni care au fost tratați la clinica sa și au fost foarte mulțumiți de rezultate. Eram sceptic cu privire la acest entuziasm, deoarece majoritatea dintre aceștia la acel moment au renunțat la fumat în urmă cu doar câteva zile. Nu aveam nicio îndoială că au plătit o avere pentru cel mai recent remediu „magic" și vor încerca să mă convingă să cad pentru aceeași momeală. Acum eu însumi nu cred în asta, dar apoi am vrut ca aceștia să se întoarcă la vechiul obicei. M-a enervat că nu erau deranjați deloc când fumam în prezența lor și treptat mi-am dat seama că se bucură cu adevărat de noua lor viață. În loc de simpatia că și-au pierdut plăcerea de a fuma, am început să-i invidiez.

Mulți ani m-am simțit ca un paria pentru că am continuat să fumez. În calitate de membru mereu clătinat al „frăției", eram pe deplin conștient că alcoolul îmi strică viața. Scuza mea a fost că am considerat că alcoolul este un instrument social esențial. Acum, din cauza dependenței mele de alcool, m-am simțit din nou ca un paria. Așa că am ajuns la clinica Allen Carr. În deplină încredere că nu mă va ajuta, nu i-am spus niciun cuvânt despre intenția mea nici măcar soției mele, să nu mai vorbim de prietenii mei. Patru ore mai târziu, când am părăsit clinica, eram nerăbdător să povestesc lumii întregi despre asta.

Carr susține că metoda sa este la fel de eficientă pentru toate tipurile de dependență. Sunt încântat să pot depune mărturie că această metodă nu numai că m-a salvat de fumat, ci m-a ajutat să mă trezesc din coșmarul care mi-a condus viața - alcoolismul. Am fost cândva convins că alcoolismul este incurabil. Carr a dovedit că mă înșel. Astăzi singurul meu regret este că nu știam nimic despre Allen Carr înainte. Nu vă faceți griji dacă sunteți sceptic la început. Exact asta așteaptă Allen de la tine. Nu voi vorbi despre modul în care funcționează metoda sa și care este eficacitatea acesteia. Pot spune doar un singur lucru: când veți termina această carte, va fi un mister pentru dvs. , deoarece nu ați înțeles lucruri atât de evidente înainte. Bucurați-vă de carte!

Emanuel Johnson

O modalitate ușoară de a nu mai bea

Acum mai bine de douăzeci de ani, am putut demonstra că orice fumător poate renunța la fumat cu ușurință. După ce am descoperit această metodă, m-am așteptat serios că în câțiva ani fumatul va fi un lucru din trecut. Într-adevăr, de atunci, după cea mai conservatoare estimare, datorită metodei mele, peste cinci milioane de oameni au scăpat de acest obicei. Pentru majoritatea dintre ei, renunțarea la nicotină a fost simplă și plăcută. Cu toate acestea, există milioane de alte persoane în lume care nu au auzit de Allen Carr sau de metoda sa. Motivul pentru asta îl văd doar în faptul că este nevoie de un anumit timp pentru a abandona dogma general acceptată. La urma urmei, toată lumea știe cât de greu este să te lasi de fumat.

De-a lungul majorității istoriei noastre, am crezut că Pământul este plat și în centrul universului. Este bine cunoscut faptul că este nevoie de o cantitate extraordinară de voință pentru a depăși dependența de alcool, inclusiv câteva încercări nereușite de a opri consumul de alcool. De asemenea, se crede că controlul obiceiurilor de băut este cel mai dificil pentru cei care au cel mai mult nevoie de el.

Dacă îmi este greu să îi conving pe oameni că există o modalitate ușoară și plăcută de a renunța la fumat, cât de mult efort va fi nevoie pentru a vă convinge că oricine poate rezolva cu ușurință, permanent și imediat problema alcoolului pentru ei înșiși? Dacă bănuiți că sunteți dependent de alcool sau vă considerați deja alcoolic, Alcoolicii Anonimi (A. A. ), cunoscut pentru autoritatea sa în materie de alcoolism, este puțin probabil să-mi facă o favoare cu declarația sa categorică:

„Alcoolismul este o boală cronică pentru care nu există un tratament cunoscut".

Din păcate, această opinie se bucură de sprijinul activ al multor specialiști medicali cunoscuți, al mass-media și al societății în general. Convingerea că alcoolismul este incurabil este atât de adânc înrădăcinată încât nu voi fi jignit dacă arunci această carte în coș fără să o deschizi. Dar te rog nu face asta. Mulți medici nu împărtășesc punctele de vedere ale A. A. și ale altor organizații similare, dar sunt foarte reticenți să vorbească la televiziunea națională cu obiecțiile lor.

Una dintre cele mai grave consecințe ale alcoolismului este că victima este lăsată fără bani. Oamenii suficient de bogați a căror situație de alcool este scăpată de sub control pot merge la reabilitare, dar pentru marea majoritate a alcoolicilor, AA este singura modalitate de a obține un ajutor eficient. Așadar, de ce pun sub semnul întrebării nucleul strategiei A. A. : ideea că alcoolismul este o boală pentru care nu există un tratament cunoscut?

Pentru că se bazează pe amăgire!

Ceea ce mă atrage cel mai mult la întâlnirile AA este că fiecare vorbitor căruia i sa acordat cuvântul poate face declarații scandaloase, se poate simți liber să suspine sau să-și exprime furia, să folosească expresii care ar face să roșească un sergent al batalionului de construcții și toate acestea fără proteste din partea public . . . Politicienii ar trebui să fie obligați să participe la ședințele A. A. pentru a afla cum să dezbată.

Înțeleg că unele dintre judecățile mele vă pot provoca diverse sentimente, de la ușurare la furie, frică și necredință. Dar oricine vă considerați a fi, o persoană cu o dependență minoră de alcool sau cu o recuperare alcoolică completă sau invers, am doar vești bune pentru dvs. Întreb un singur lucru: faceți-mi același serviciu ca orice orator într-o întâlnire A. A.

Permiteți-mi să clarific că indiferent ce aș spune despre A. A. , nu sunt în niciun caz adversarul sau concurentul său. Pentru majoritatea alcoolicilor, A. A. este singura sursă de ajutor disponibilă. Dar, conform doctrinei acestei societăți, alcoolismul este incurabil, iar calea către recuperare poate fi lungă și dureroasă. Imaginați-vă dacă a existat un medicament universal, simplu și ieftin pentru oricine cu o dependență de alcool care:

  • A acționat imediat!
  • A funcționat tot timpul!
  • Nu a necesitat eforturi volitive!
  • Eliminat suferința simptomelor de sevraj!
  • A făcut posibilă obținerea mai multă plăcere din vacanță!
  • Ajutat să facă față mai bine stresului!
  • Nu am evocat sentimente de sacrificiu sau lipsuri și nevoia de a lupta constant împotriva tentației!

Probabil că este mai ușor să crezi în basme. Dar să ne imaginăm pentru o clipă că există un astfel de medicament. Să presupunem că A. A. o va folosi. Cât timp credeți că alcoolismul ne va chinui planeta? Ce persoană sănătoasă ar refuza să folosească un astfel de remediu?

Dar există. Este în mâinile tale. Dacă ați citit până aici, atunci sunteți oarecum îngrijorat de problema abuzului de alcool. În opinia mea, în acest caz, ar fi neînțelept să nu citiți cartea până la capăt. Este firesc să întrebi despre un remediu, mai ales dacă se pretinde că are un efect imediat și permanent, este fără efort și ușor de aplicat.

De ce ar trebui să ai încredere în mine? Și nu te întreb despre asta. Dimpotrivă, sunt gata să accept scepticismul tău. O parte importantă a metodei mele este că ar trebui să puneți la îndoială nu numai fiecare afirmație pe care o spun, ci toate atitudinile voastre legate de alcool și alcoolism, pe care le-ați perceput până acum ca un adevăr imuabil.

Când am anunțat prima dată că metoda mea va facilita oricui să renunțe la fumat, familia mea și prietenii apropiați au crezut că este o glumă. Au fost suficient de blânzi pentru a nu râde în fața mea, dar era clar că eram considerat un potențial pacient într-un spital de boli mintale.

Nu este surprinzător când considerați că am încercat să renunț la fumat de nenumărate ori și am făcut această afirmație scoțând o țigară proaspăt afumată. Astăzi, trecătorii mă opresc pe stradă și îmi mulțumesc că și-am salvat propria viață, viața unui prieten apropiat sau a unei rude. În fiecare zi primesc scrisori în care îmi scriu că sunt un geniu și îmi oferă să mă cavalerez sau chiar să mă canonizez. Mi s-a oferit chiar și un loc pe podiumul regal din Ascot, dar personal cred că este prea mult. Astfel de onoruri îmi depășesc meritele.

Ca toate marile descoperiri, Calea ușoară este mai mult o manifestare a norocului decât orice geniu din natura mea. În adevăr, onoarea și respectul care mă înconjoară astăzi mă jenează încă. Dar, ca orice persoană normală, nu pot să nu simt plăcere din asta. Toate acestea m-au ajutat să mă afirm și nu îmi voi risca măcar reputația făcând declarații pe care nu le pot fundamenta.

Dacă sunteți o persoană cu discernământ, probabil că v-ați pus deja întrebarea:

„Dacă metoda lui Allen Carr este la fel de unică pe cât pretinde el, de ce nu este folosită de AA, ASH, QUIT, figuri de autoritate etc.? Fără îndoială, cu mijloace moderne de comunicare, această metodă de tratament s-ar putea răspândi în întreaga lume ca un uragan. "

S-ar putea să fiți interesat de motivul pentru care oamenii vin din întreaga lume pentru a consulta acest umil singuratic fără studii medicale care nici măcar nu își promovează metoda și de ce este recunoscut pe scară largă ca fiind cel mai mare expert mondial în domeniu. Există un singur răspuns simplu:

Calea ușoară este eficientă!

Poate că aveți impresia că medicina obișnuită se opune metodei mele ca atare. Într-adevăr, la început am fost considerat un fraude și șarlatan. Dar astăzi, medicii sunt cei care caută ajutorul clinicilor noastre mai des decât reprezentanții altor profesii și veți auzi majoritatea recomandărilor noastre de la medici și asistenți medicali. Profesia medicală este extrem de responsabilă și plină de stres, astfel încât medicii sunt mai vulnerabili la capcanele de droguri decât oamenii obișnuiți, mai ales atunci când considerați că au acces deschis la medicamente.

Dacă un medic generalist obișnuit ar decide să aplice metoda mea pacienților săi, ar fi eșuat. Cursul complet de tratament necesită cel puțin patru ore de terapie și durează un an pentru a pregăti un specialist. Organizații precum DRINKLINE, [ASH și QUIT sunt organizații caritabile conduse de amatori bine intenționați, de cele mai multe ori nefiind familiarizați cu aceste probleme. Recomandările lor se rezumă la plăcuțele care au provocat deja eșecurile și defecțiunile din trecut.

Cu toate acestea, sunt încrezător că membrii A. A. care au fost în această groapă au suficientă experiență, competență, motivație și entuziasm. Dacă adăugați informațiile necesare la recomandările lor, poate că în câțiva ani alcoolismul va rămâne doar în cursul de istorie școlară.

Înseamnă asta că Easy Way nu poate funcționa fără sprijinul unei organizații precum A. A.? Nu, nu. Pacienții vin disperați la clinica noastră, convinși că vor scăpa de dependență doar după săptămâni, luni sau chiar ani de tortură. Cei mai mulți dintre ei cred că, chiar și cu o soluție reușită a problemei, sărbătorile nu vor mai fi atât de distractive, nu vor mai fi nimic care să amelioreze stresul și vor trebui să lupte împotriva tentației pentru tot restul vieții.

"Asteapta o secunda! Aștepta. Am abuzat de alcool de peste 30 de ani. Nu mă considera un prost. Nu pot să mă vindec în doar patru ore ".

Nu am spus niciodată că poți fi vindecat în patru ore. Am spus că problema ta poate fi rezolvată în patru ore. Ai observat că o durere de dinți care te-a chinuit timp de câteva săptămâni dispare miraculos de îndată ce îți aduni curajul de a merge la doctor? Aceasta este „legea răutății".

Ați acordat atenție expresiei nefericite de pe fețele persoanelor care intră în cabinetul stomatologului și cum pot cu greu să-și oprească un zâmbet fericit când părăsesc scaunul dentar? Durerea de dinți poate fi ameliorată prin plasarea unei umpluturi sau îndepărtarea unui dinte. Perioada de recuperare după o astfel de durere poate dura mai mult. Gingiile rămân inflamate câteva zile. Dar, indiferent de inflamație, părăsind cabinetul medicului, te simți fericit, mai ales dacă aceasta este ultima vizită la el.

Acest lucru se aplică oricărei probleme, fizice sau mentale: simțiți un val de forță și încredere dacă cunoașteți soluția. Cu cât problema este mai gravă, cu atât te chinuie mai mult, cu atât ești mai convins de lipsa de speranță, cu atât te vei simți mai ridicat când vei găsi o soluție.

"Dar cum poate exista o soluție simplă și rapidă la probleme atât de lungi și complexe precum alcoolismul? "

Imaginați-vă că sunteți închis într-o celulă cu o încuietoare combinată. Puteți petrece ani alegând codul și nu ajungeți nicăieri. Dar dacă îți dau codul, te duci liber, ușor și pentru totdeauna.

„Dar alcoolismul este cu totul altceva".

Alcoolismul este exact asta, iar Calea ușoară este o cheie principală a constipației închisorii.

Deci, această carte este doar o reclamă pentru clinicile lui Allen Carr? Nu. Oferă același curs de tratament și singur este suficient. Clinicile și o carte sunt modalități diferite de a efectua același tratament. Avantajul clinicii este abilitatea de a pune întrebări unui terapeut instruit și de a discuta pe loc probleme controversate cu el. Din păcate, acest lucru nu este posibil cu o carte.

De asemenea, medicul dumneavoastră vă poate spune dacă ați pierdut ceva important. Firește, cartea nu poate face acest lucru. Am declarat că tratamentul este imediat. Evident, dă un impact instantaneu numai după finalizarea cursului. Tratamentul la clinică include o sesiune de patru ore. Vindecarea cu cartea continuă până când o citiți până la capăt. Avantajul cărții este că îl puteți citi în timpul liber. Dar, în practică, acest lucru poate fi un dezavantaj. Primesc deseori e-mailuri cu astfel de comentarii:

„Fiica mea mi-a cumpărat cartea acum trei ani. Am terminat de citit acum zece zile. Cât ai avut dreptate! Este atât de grozav să fii liber. De ce am pierdut acești trei ani? "

Într-adevăr, de ce? Există multe motive pentru care o persoană nu va lua această carte în niciun fel. În clinică, cel mai probabil pacientul va parcurge întreaga ședință. Am tratat personal mai mult de 25. 000 de persoane care s-au adresat la mine pentru ajutor. Un singur pacient a părăsit ședința, deoarece soțul ei a păcălit-o să ne viziteze.

La fel ca mulți oameni, urăsc manualele și instrucțiunile, dintre care majoritatea sunt la fel de incitante de citit ca și cum privesc vopseaua uscată. Prin urmare, am depus toate eforturile pentru ca cartea să fie distractivă. Sperăm că am făcut destul de bine ca să o citiți până la capăt, deoarece această carte vă va garanta că veți depăși singuri problema dvs. de alcool.

În principiu, problema dvs. poate fi considerată rezolvată imediat ce asimilați informațiile conținute aici. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți un cap proaspăt și sobru, astfel încât să vă fie ușor să vă concentrați asupra sarcinii la îndemână. Unii oameni citesc o carte dintr-o singură ședință, dar nu aș recomanda asta.

Am spus deja că vindecarea este garantată. În clinică, în caz de eșec, returnăm banii pacientului (veți găsi informații despre acest lucru la sfârșitul cărții). Îmi pare rău că nu pot promite să vă ramburs banii atunci când cumpărați cartea. Vă întrebați fără îndoială de ce se întâmplă eșecurile și dacă deveniți unul dintre aceste eșecuri. Norocul sau eșecul nu au nicio legătură cu asta.

O vindecare este garantată oricărei persoane, cu condiția respectării tuturor regulilor. După ce a urmat toate instrucțiunile, va fi capabil să scape de dependența de alcool incredibil de ușor. Mulți oameni o fac cu plăcere. Acum, s-ar putea să vă gândiți:

„Aici e ceva în neregulă. Probabil, regulile tale arată cam așa: fă un jurământ solemn că nu vei mai atinge niciodată alcoolul, fii fidel acestui jurământ și, de îndată ce simți ispita, spune-ți: „Ce minunat este să fii liber! " "

În principiu, dacă urmați aceste instrucțiuni simple, cu siguranță vă va ajuta să vă țineți controlul. Dar mă îndoiesc că îți va face viața mai fericită. În plus, nu am primi atât de multe recenzii pozitive și nu vom obține performanțe de peste 90% dacă metoda ar fi despre asta. S-ar putea să vă gândiți acum:

"A intelege. Prinderea este că regulile sunt atât de complexe, încât doar Einstein le poate urma, iar Allen Carr mă va acuza că sunt prea prost pentru a înțelege corect și a aplica cu succes metoda sa ".

Nimic de genul acesta. Dacă ai fi suficient de inteligent pentru a citi această carte, trebuie să fii suficient de inteligent pentru a reuși. Gândiți-vă la fiecare regulă ca la un număr pe o blocare combinată. Pierdeți sau amestecați un număr, iar blocarea nu se va deschide.

Deci, prima regulă:

Respectați toate regulile.

Amintiți-vă, peste 90% dintre pacienții care vizitează clinica noastră au renunțat la băut. Acest lucru se datorează faptului că în timpul sesiunii respectă toate regulile prescrise. Ar trebui să acționați în același mod în timp ce citiți o carte. Am menționat deja că urăsc instrucțiunile și manualele; dacă nu vă plac nici ele, atunci sunt fericit să vă raportez că există doar șapte reguli în total și că sunt enumerate în paginile următoare.

A doua regulă spune:

Fii răbdător.

Când spun „să ai răbdare", vreau să spun că nu ar trebui să mergi la următoarele secțiuni ale cărții fără să citești tot materialul anterior. Tratează cartea ca pe un detectiv. De fapt, acesta este un detectiv. Capcana drogurilor este cea mai mare fraudă din istoria omenirii. În cuvintele lui Abraham Lincoln:

„Puteți înșela toți oamenii pentru o vreme sau puteți înșela unii oameni tot timpul, dar nu îi puteți înșela pe toți oamenii tot timpul! "

Iată ce s-ar putea spune despre dependența de droguri până când am descoperit calea ușoară. Aceasta nu înseamnă că toată lumea a devenit dependentă, dar în tot acest timp oamenii s-au aflat în captivitatea iluziilor. Ca orice fraudă, un drog poate juca o glumă crudă chiar și cu un intelectual. Dar înșelăciunea dezvăluită nu este capabilă să păcălească nici măcar o persoană slabă.

Spre deosebire de alte povești de detectivi, această carte poate avea un final diferit. Pentru unii, citirea acestuia se poate dovedi tristă, chiar tragică. Dar pentru majoritatea, acesta este cel mai fericit sfârșit din viața lor. Alegerea este a ta. Pentru un final fericit, trebuie doar să respectați toate regulile. A treia regulă spune:

Începeți să citiți cu bună dispoziție.

Cum puteți face acest lucru dacă sunteți unul dintre cei care cred că dependența de alcool este în principiu incurabilă, ca să nu mai vorbim de tratamentele ușoare? Desigur, aceasta este o chestiune de întâietate a puiului sau a oului. Dacă ați putea călători înainte în timp și pentru o a doua experiență, exaltarea care va apărea după citirea acestei cărți, starea voastră de spirit nu ar putea fi diferită.

Este ca și cum ai învăța să sari în apă. Adâncimea bazinului este de 2, 5 metri, dar se pare că fundul nu depășește jumătate de metru. Tabla pe care stai este la doar 50 de centimetri deasupra apei, dar ai senzația că totul este la 2, 5 metri sub tine. Nu aveți nicio îndoială că vă veți sparge capul și, în ciuda eforturilor antrenorului și a asigurărilor de siguranță, trebuie să vă strângeți tot curajul pentru a decide să săriți.

Gândul de a scăpa de beție pare uneori unei persoane care a făcut deja mai multe încercări nereușite, nu mai puțin înspăimântătoare. Puteți experimenta senzația unui scafandru începător înainte de a sări. Dar nu ești scafandru. Ești într-o poziție mult mai de invidiat să câștigi totul fără să pierzi nimic. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla este eșecul. În acest caz, situația ta nu va deveni mai rea decât cea cu care ai început. Urmați regulile și veți fi bine.

Unii oameni cred că Calea ușoară este de a antrena gândirea pozitivă. Te cunoști pe tine însuți: dacă crezi în obiectiv, îl vei atinge. Nu este neapărat cazul. M-am gândit întotdeauna pozitiv, dar asta nu m-a ajutat să scap de capcana drogurilor, așa cum nu m-ar ajuta să evit celula închisorii. Cu toate acestea, gândirea pozitivă vă crește foarte mult șansele de succes, iar poziția opusă este aproape sortită eșecului. Astfel, a patra regulă spune:

Gandeste pozitiv.

Să aruncăm toate gândurile pesimiste. Nu are sens să te simți nefericit și lipsit. Trebuie să găsești ceva incredibil, ceva pe care alții îl consideră imposibil - un leac durabil pentru alcoolism. Tratați-vă călătoria prin această carte ca efortul incitant care este cu adevărat. Imaginează-ți cât de mândri vor fi prietenii și familia ta.

Avantajul Metodei ușoare este că puteți continua să beți în timpul tratamentului. Probabil sună incredibil, dar vă promit că totul va deveni clar. Deci, a cincea regulă citește:

Nu încetați să beți sau să reduceți alcoolul până nu ați terminat de citit cartea.

Există o excepție de la această regulă. Dacă sunteți în reabilitare sau vă abțineți de la alcool de mai mult de o zi, încercați să vă țineți controlul cât mai mult posibil. A șasea regulă:

Citiți această carte numai pe un cap sobru.

Ultima, a șaptea regulă este cea mai dificil de urmat:

Fii obiectiv și deschis la idei noi.