De ce nu ar trebui să beți alcool în timp ce luați antibiotice?

antibiotice de ce nu cu alcool

Toți oamenii se îmbolnăvesc din când în când. Și apoi este nevoie să luați medicamente speciale - antibiotice.

Cu toate acestea, aceste medicamente pot afecta organismul negativ dacă sunt utilizate incorect. În special, medicii interzic categoric combinația de medicamente și băuturi alcoolice.

Dar unii oameni nu acordă nicio importanță acestui lucru și încalcă interdicția. La urma urmei, ei nu știu de ce nu trebuie să beți alcool, când luați antibiotice și cât timp nu trebuie să beți alcool după antibiotice.

Dar nerespectarea recomandărilor specialiștilor poate duce la probleme grave de sănătate.

De ce nu ar trebui să beți alcool în timp ce luați antibiotice?

Băuturile alcoolice nu sunt în general cel mai sănătos produs. Și este foarte posibil să te descurci în viața de zi cu zi. Și cu atât mai mult când ești bolnav. Într-adevăr, una dintre principalele domenii ale terapiei în această perioadă va fi întărirea sistemului imunitar. Iar alcoolul, dimpotrivă, poate reduce eficacitatea apărării naturale a organismului. Aceasta înseamnă că bacteriile și virușii, care ar trebui să distrugă antibioticele, se vor înmulți mai repede, iar persoanele noi vor dezvolta deja rezistență la medicament, ceea ce din acest motiv încetează să mai ajute. Dar acesta este doar unul dintre motivele pentru care nu ar trebui să beți alcool în timp ce luați antibiotice. Mai sunt și alții. De exemplu, dacă sunt consumate în același timp, o persoană se va simți mult mai rău. În plus față de simptomele bolii în sine, are dificultăți de respirație, palpitații cardiace, tinitus și amețeli. Încărcarea ficatului se dublează, deoarece atât medicamentele, cât și alcoolul îl afectează negativ, suferă și sistemul digestiv și rinichii. Ceea ce poate duce la probleme grave în viitor. În plus, este posibil să apară o reacție alergică atunci când alcoolul și antibioticele sunt combinate. Și simptomele sale vor trebui să fie suportate până când produsele de degradare ale alcoolului etilic vor fi excretate din organism.

Cât de mult alcool nu ar trebui să beți după ce ați luat antibiotice?

administrarea de antibiotice și alcool

Mulți oameni sunt, de asemenea, interesați de întrebarea câte zile după antibiotice nu ar trebui să beți alcool.

Alcoolul după antibiotice este interzis și la câteva ore după administrarea medicamentelor și timp de câteva zile (sau săptămâni mai bune) după terminarea cursului de tratament.

Trebuie avut în vedere faptul că medicamentele vor avea un efect asupra organismului cel puțin încă o zi, iar unele rămân în sânge până la o săptămână.

Prin urmare, puteți bea alcool după ce așteptați cel puțin șapte zile, sau chiar mai bine, extindeți această perioadă la două sau chiar trei săptămâni pentru a elimina complet apariția efectelor secundare negative.